Logo overschiesekrant.nl
De jongens en meisjes van groep 5 van CBS Het Podium zingen voor de bewoners van Laurens
De jongens en meisjes van groep 5 van CBS Het Podium zingen voor de bewoners van Laurens

Groep 5 van CBS Het Podium op paasbezoek bij Laurens den Hoogenban

  •   33 keer gelezen   Human Interest

Door: Marjolein van der Linden

OVERSCHIE- Leerlingen van de Christelijke basisschool Het Podium brachten op dinsdag 22 maart een bezoekje aan woonzorgcentrum Laurens den Hoogenban. De jongens en meisjes verrasten de bewoners met een muzikaal optreden. En deelden aan alle bewoners een paaspakketje uit, namens de Rikistichting.

Het binnenplein van Den Hoogenban aan de Van der Sasstraat 61 was versierd in paasstijl. De bewoners van den Hoogenban, Vrijeban en Lageban zaten op hun gemak aan de tafeltjes. Lekker aan de koffie met een paasgebakje. Nadat iedereen zijn koffie op had, kwamen er 20 jongens en meisjes de zaal binnen.

De  leerlingen uit groep 5 hadden voor deze ochtend een aantal christelijke paasliedjes ingestudeerd. Onder leiding van juf Tineke Pranger "de microfoon doet het niet, dus jullie moeten heel duidelijk zingen", deden de kinderen erg hun best. Aan veel van de ouderen in de zaal kon je zien dat ze hiervan genoten. Een van de bewoners maakte zelfs even een dansje met z'n begeleidster.

Na het applaus vertelde juf Pranger dat  ze met veel plezier waren gekomen. De leerlingen hadden voor de bewoners op school een vriendschapsarmbandje gemaakt. En er was nog meer. Voor alle bewoners was er een paaspakketje. De leerlingen mochten die namens de Rikistichting uitdelen (deze Stichting organiseert projecten die het welbevinden van kwetsbare groepen verbetert.).

"Kijk nou, wat een verwennerij." Een paar dames maakten hun paaspakket meteen open. ´Mmm, chocolade." Heel voorzichtig kwam er een leerling bij zitten. Zonder iets te zeggen, want  uit zichzelf een praatje maken, is best heel spannend. "Nou dankjewel hoor, jullie hebben mooi gezongen." De jongen glimlachte.

NB: Laurens den Hoogenban heeft ons gevraagd om de privacy van bewoners te respecteren en hen om die reden niet herkenbaar in beeld te brengen.

Reageer als eerste